Zó wordt uw Volvo Wintersportproof

De winter is officieel gestart en dat betekent weer volop wintersportpret. Met een sportieve wintersportvakantie in het vooruitzicht, wilt u veilig van A naar B rijden. In dit artikel delen we met u op welke wijze u uw Volvo winter(sport)proof maakt.

 


Winterbanden

Tijdens de winter kan het behoorlijk vriezen. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder waardoor zomerbanden minder grip op de weg hebben en de remweg langer wordt. Zeker op dagen wanneer het vriest, kan het onveilig zijn om zonder winterbanden de weg op te gaan. Lees hier meer over de voordelen van winterbanden. In Wintersportlanden Noorwegen, Zweden, Duitsland*, Oostenrijk zijn winterbanden zelfs verplicht. In Frankrijk zijn ze in specifieke gebieden verplicht. Winterbanden zijn hoe dan ook geen overbodige luxe als u waarde hecht aan een veilige autorit. Zeker met het wispelturige weer in Nederland.

 

*In Duitsland gelden sinds een jaar nieuwe eisen rondom winterbanden. Banden die na 31 december 2017 zijn gefabriceerd gelden alleen als winterbanden als er een sneeuwvlok symbool op staat. Dit symbool geeft aan dat de banden geschikt zijn voor gebruik in winterse omstandigheden. Wanneer u zonder winterbanden betrokken raakt bij een ongeval in Duitsland gelden er andere regels dan normaal. De verzekeringsmaatschappij van de ‘tegenpartij’ kan u geheel of deels aansprakelijk stellen voor de schade. Voorkom dergelijke situaties door de aanschaf van de juiste winterbanden.

 

Sneeuwkettingen

De regels rondom het gebruik van sneeuwkettingen verschillen per land. In Noorwegen zijn bestuurders verplicht sneeuwkettingen te monteren bij winterse omstandigheden tenzij de auto al op winterbanden rijdt. In Zweden zijn sneeuwkettingen niet verplicht. In Duitsland en Oostenrijk zijn sneeuwkettingen verplicht in bergachtige gebieden. Dit wordt dan aangegeven met een blauw bord waar een auto met een sneeuwketting op staat. Deze verplichting geldt ook wanneer u winterbanden heeft. In wintersportgebieden kan een sneeuwbui in alle hevigheid losbarsten, op dat moment zult u blij zijn dat u sneeuwkettingen bij de hand heeft. Neem ze dus altijd mee als u op wintersport vakantie gaat.

 

Accu

Gemiddeld heeft een accu een levensduur van 6 jaar. Vooral in de winter zorgt een zwakke accu voor veel pechgevallen. Een accu is een batterij en batterijen kunnen nou eenmaal slecht tegen de kou. Merkt u dat uw accu zwakker wordt? Voorkom een koud uur langs de weg wanneer u op vakantie gaat en laat uw accu door ons checken tijdens de wintercheck voor uw wintersport.   

 

Voorkom het vastvriezen van deurrubbers

Het is mogelijk dat uw deurrubbers vastvriezen tijdens een vriesperiode. Zeker in een wintersportgebied. Door schoonmaakvocht dat achterblijft in de rubbers van uw autodeur kan het zo maar gebeuren dat de rubbers vastvriezen aan de deurstijl. Het insmeren van de rubbers met bijvoorbeeld vet of talkpoeder voorkomt deze ergernis. Het droogmaken van de rubbers na het wassen van uw auto werkt preventief doordat er geen vocht achterblijf in de rubbers.

 

Maak uw Volvo Wintersportklaar en doe de Wintercheck. Lees hier op welke onderdelen we uw Volvo controleren. Fijne vakantie!


Maak uw Volvo Winter(sport)klaar en doe de Wintercheck. Bel 073 532 41 18  en maak direct een afspraak. Met de Wintercheck zorgen we ervoor dat uw Volvo veilig de weg op kan. 

Stel uw vraag aan ons
Velden met * zijn verplicht