De voordelen van winterbanden op een rijtje

Met de winter in het vooruitzicht krijgen we steeds meer vragen over winterbanden. Wat zijn de voordelen van winterbanden? Wat is het beste moment om mijn winterbanden op mijn auto te laten monteren? En wanneer is het verstandig om winterbanden aan te schaffen.

Het verschil tussen winter-en zomerbanden

Het grootste verschil tussen winter- en zomerbanden is het verschil in het bandenrubber. Dankzij het verschil in samenstelling blijven winterbanden soepel bij vorst. Hierdoor hebben ze meer grip en is je remweg korter dan bij zomerbanden. Een ander verschil is het bandenprofiel, hierdoor laat sneeuw op winterbanden direct lost terwijl sneeuw op de zomerbanden blijft plakken.

 

Het moment om je banden te verwisselen

De brancheorganisatie VACO adviseert weggebruikers om winterbanden op je auto te monteren zodra de wintertijd begint. Dat wil zeggen medio oktober. Het is verstandig om hiervoor tijdig een afspraak te maken zodat het verwisselen van de banden rond deze periode ingepland kan worden.

 

Nieuwe of gebruikte winterbanden

Bij van Aarle bieden we nieuwe en gebruikte winterbanden aan. Welke keuze je het best kunt maken verschilt per situatie, neem gerust contact met ons op om je te laten adviseren. Contact opnemen kan via 073 532 41 18 of via receptie@vanaarle.nl.  

 

Ons actuele aanbod velgensets bekijk je op onze vernieuwde webshop www.vanaarlevolvoaccessoires.nl

 < Terug naar actualiteitenoverzicht

Stel uw vraag aan ons
Velden met * zijn verplicht