Word jij onze nieuwe collega? Klik voor meer info

Wij zijn gesloten op Hemelvaartdag 9 mei en Pinksteren op 19 en 20 mei 

Zuiniger autorijden: 3 laagdrempelige tips

It’s summertime! De zomervakantie staat voor de deur. Gaat u met uw partner of gezin op autovakantie? Dan vindt u in dit artikel drie tips om zuiniger auto te rijden die gemakkelijk toepasbaar zijn. Met de huidige brandstofprijzen kan uw besparing snel hoog oplopen. De moeite waard dus!

Pomp uw banden op
Pomp uw banden op vlak voor vertrek. De ideale bandenspanning staat aangegeven in de stijl van het linker voorportier en in het instructieboekje. Een te lage bandenspanning zorgt voor meer weerstand met als gevolg een hoger brandstofverbruik. Met goed opgepompte banden wordt er minder brandstof verbruikt en het komt de levensduur van de band ten goede. Een win win situatie dus.


Constante snelheid op de snelweg
Het verbruik per kilometer verschilt per auto. Het is afhankelijk van het toerenaantal in combinatie met de snelheid, maar ook het aantal keer dat geremd wordt en wordt opgetrokken heeft invloed. Met dit gegeven in het achterhoofd, geldt over het algemeen dat de meest zuinige snelheid op de snelweg tussen de 80 en 110 km/uur ligt. Als u langere tijd in een constante snelheid blijft rijden in de hoogste versnelling, zult u merken dat uw auto zuiniger is.


Laat de auto uitrollen
Vaak kunt u al vroeg anticiperen op de situatie voor u. Probeer zo vaak mogelijk de auto uit te laten rollen in plaats van op de rem te trappen. Elke keer als u de koppeling gebruikt tijdens het uitrollen, wordt er extra brandstof naar de motor geleid. Dit is onnodig verbruik van brandstof. Wanneer u de auto laat uitrollen en u geen gas geeft, mag de auto best in een hoge versnelling staan.


Van Aarle wenst u een hele fijne vakantie toe!< Terug naar actualiteitenoverzicht

Stel uw vraag aan ons
Velden met * zijn verplicht