Waarom zijn jonge Volvo occasions juist nu zo populair?

Bij het kopen van een auto is de keuze reuze. Een van de eerste vragen die je jezelf stelt is of je voor een nieuwe of gebruikte auto gaat. Gebruikte auto’s zijn erg in trek. Hoe kan dat? En wat maakt dat juist jonge Volvo occasions nu zo populair zijn? Lees verder.

 1. ‘De kop is eraf’

Een van de grote voordelen van een jonge occasion is de lagere aanschafprijs. ‘De kop is eraf’ en dat merk je in de portemonnee. Het is algemeen bekend dat een auto in het eerste jaar het meest afschrijft. Qua bedrag, maar ook procentueel gezien.


Een lager aanschafbedrag en het besparen op afschrijving is één ding. Tegelijkertijd wil je een betrouwbare aanschaf doen. En precies daarom is de aanschaf van een jonge Volvo occasion zo populair.  2. Betrouwbaardere auto’s & betere garanties

Auto’s zijn over het algemeen steeds betrouwbaarder geworden. Volvo heeft door de jaren heen natuurlijk een imago opgebouwd waarin veiligheid en betrouwbaarheid centraal staat. Jaar in jaar uit heeft Volvo dit waar weten te maken. Zaak is wel om op een vertrouwd adres te kopen.


Doordat de Volvo’s enorm betrouwbaar zijn kunnen wij hier ook betere garanties op geven. Voor Van Aarle was dit ruim 35 jaar geleden de reden om zich op Volvo te richten. Je weet wat je (ver)koopt. De Volvo is ijzersterk en gaat jarenlang mee. Daar durf je als merkspecialist garanties op te geven. Zeker als je de auto goed en periodiek laat onderhouden.  3. Denk na waar je de auto laat onderhouden

Onderhoud bij auto’s is altijd een dingetje. Je kent het wel, kosten die altijd precies op het verkeerde moment komen. Of een reparatie die niet snel genoeg uitgevoerd kan worden. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij het prettig onderhouden van een auto. Prijs. Flexibiliteit. Service. Noem het maar op. Hoe meer kennis en ervaring het onderhouds- / servicebedrijf heeft, hoe meer value for money het zal bieden.
Kortom, jonge Volvo occasions zijn enorm populair Een mooi overzicht van de Volvo Occasions die momenteel bij ons in de showroom staan vind je hier.

< Terug naar actualiteitenoverzicht