Praktijktest door RDW bij Van Aarle: Fijnstofuitstoot Volvo dieselmotor

De ontwikkelingen omtrent dieselmotoren zijn op dit moment een veel besproken onderwerp in het nieuws.  Vanaf 2021 zal tijdens de APK’s ook de fijnstof uitstoot van uw voertuig gaan meten. 

Naast de Nederlandse RDW zullen ook de landen België, Duitsland en Zweden met deze nieuwe meetwijze gaan starten.

Testfase in de praktijk

Onlangs zijn wij door de RDW benaderd om mee te werken aan de diverse tests met betrekking tot deze nieuwe meetontwikkelingen. De RDW heeft Van Aarle onlangs bezocht voor het testen van diverse Volvo diesel motoren.

Specifiek ging het tijdens deze test om de fijnstofuitstoot van de Volvo D5 motor en een Volvo V60 D6 Plugin-Hybrid motor.  


Meetgegevens praktijktest:

De buitenlucht in Nuland bevat 3.000 micro eenheden per 1 cm3. Na verbranding in de motor en filtering in het roetfilter in de uitlaat van een Volvo V60 D6 PIH bevat deze lucht nog slechts 100 micro eenheden per 1 cm3


Dit wil zeggen dat er maar liefst 2.900 micro eenheden fijnstof per 1 cm3 gefilterd worden in het roetfilter van de Volvo V60 D6 Plugin Hybrid. Er komt dus 97% minder fijnstof uit deze Volvo dieselmotor dan dat die ‘inademt’.


Wij staan u uiteraard graag te woord voor meer informatie of een passend advies. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 073-532 4118 of breng een bezoek aan onze showroom in Nuland.


 < Terug naar actualiteitenoverzicht

Stel uw vraag aan ons
Velden met * zijn verplicht