Ondernemers opgelet: Fiscaal voordeel met XC60 of XC90 op grijs kenteken

De luxe rijeigenschappen van een SUV combineren met het gemak van meer laadruimte en niet te vergeten een aantrekkelijk fiscaal voordeel. 

ls ondernemer heeft u er fiscaal voordeel bij om een ‘bestelauto’ te rijden. De Volvo XC60 en XC90 lenen zich er prima voor om omgebouwd te worden naar een ‘bestelauto’. Het wordt dan een auto op ‘grijs kenteken’.

U krijgt dan vrijstelling van de aanschafbelasting (BPM). Daarnaast zijn de wegenbelasting en de verzekeringspremie ook stukken lager dan wanneer je hetzelfde model rijdt als personenauto.

 

Uiteraard zitten er diverse voorwaarden verbonden aan het ombouwen en het gebruik van een auto op grijs kenteken. Het ombouwen van personenauto naar bestelauto houdt het volgende in:

De tweede zitrij en (indien aanwezig bij XC90) derde zitrij van de auto worden gedemonteerd en er wordt een vlakke bodem gemonteerd. Achter de voorstoelen een tussenschot geplaatst en de ruiten vanaf de B-stijl worden getint zodat eventuele lading van buitenaf niet in het zicht ligt.  

Na het ombouwen dient de auto opnieuw gekeurd te worden door de RDW zodat het kenteken omgezet kan worden naar een (nieuw) grijs kenteken. Dit is overigens, anders dan de term doet vermoeden, een ‘gewone’ geelkleurige kentekenplaat, maar begint met de letter ‘V’.

 

Naast de ombouwvoorwaarden zijn er voor u als ondernemer ook voorwaarden. U bent vanzelfsprekend ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en in het bezit te zijn van een BTW-nummer. De auto moet geregistreerd staan op uw bedrijfsnaam en minimaal 10% van de op jaarbasis gereden kilometers moeten zakelijke doeleinden hebben.

 

Bekijk hier ons actuele aanbod XC60's

Bekijk hier ons actuele aanbod XC90's

 

Bent u reeds in het bezit van een XC60 of XC90 en wilt u deze laten ombouwen naar een grijs kenteken? Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen (incl. kentekenkeuring). Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen op 073-532 4118, via info@vanaarle.nl of via onderstaand contactformulier.

 < Terug naar actualiteitenoverzicht

Stel uw vraag aan ons
Velden met * zijn verplicht