Een roadtrip in Nederland, kan dat?

Natuurlijk kan dat! De afgelopen jaren zijn we misschien vergeten hoe mooi Nederland is. En ook met de auto zijn er verschillende routes om te rijden of plaatsen om te bezoeken. We hebben onze top vijf locaties voor jullie op een rijtje gezet. Leuk voor tijdens de vrije dagen of zomervakantie. We trappen af met de Deltawerken in Zeeland!
1. De Deltawerken in Zeeland


Zeeland is de perfecte provincie voor een onvergetelijke roadtrip. De Deltaroute brengt je langs prachtige uitzichten, vissersdorpjes, havenstadjes en kuststreken. De 13 deltawerken zijn gebouwd na de watersnoodramp in 1953. De Deltawerken zijn Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen hoogwater vanuit zee. Heb je er al zin in? Je vind de route hier.

Een andere bekende route is de Veluwe route.2. De Veluwe in Gelderland


De Veluwe is het mooiste natuurgebied van Nederland. Als je hier bent, vergeet dan niet genoeg tijd uit te trekken om een wandeling te maken. Wanneer je besluit het park op de fiets te verkennen dan kan je gebruik maken van de gratis witte fietsen om de ruim 40 kilometer fietspaden te verkennen. Het Park heeft er 1.800, verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, het Jachthuis Sint Hubertus en de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen).


Dus stap in je Volvo en rijd naar de Veluwe. Er zijn daar meerdere auto routes. Allemaal in bosrijke gebieden en glooiende heuvels.


Vind hier de leukste autoroutes door de Veluwe.

3. De Betuwe in Gelderland

De Betuwe is een bruisend gebied wat bekend is van de witroze bloesem. Een gebied waar historie, nostalgie en natuurlijk samenkomen. De wegen slingeren door echte oer-Hollandse polderlandschappen, oude stadjes en kerktorens. 


Vind hier een overzicht van de leukste autoroutes in de Betuwe.


 4. Kastelenroute , Friesland

Houd je van kastelen, landhuizen en natuur? Dan is de kastelenroute door Friesland misschien wel iets voor jou. Bezoek bijvoorbeeld cultuurhistorische staten Dekemastate en de bijbehorend landgoederen. Deze autoroute brengt je langs zes mooiste Friese kastelen en landhuizen. 


Bekijk de route hier.

Bron: https://theorangebackpack.nl/nederland/mooiste-roadtrips-nederland-autoroutes/ 


 5. De Holland-Amerika route

Of je nou in je dikke Cadillac cruiset of in je Volvo, deze route staat garant voor Amerikaanse fun op eigen bodem. 

De route begint in America (Limburg) en volgt vervolgens de maas op een 150 kilometer lange route naar Gelderland. Een soort Route 66 dus, maar dan gewoon in ons kikkerlandje. De route eindigt in Gelderland bij de kasteelruïne Batenburg en kasteel Hernen.


Bekijk de route hier 

Bron: https://theorangebackpack.nl/nederland/mooiste-roadtrips-nederland-autoroutes/ 

  

 Dus, mocht je er deze zomer eens op uit willen. Plan je roadtrip in Nederland en laat je dan verrassen door de Deltawerken, Veluwe of Betuwe. Nederland is mooier dan je denkt en als je de routes hebt gereden weten we zeker dat je het met ons eens bent!

< Terug naar actualiteitenoverzicht