Connected safety: Volvo auto’s en trucks waarschuwen elkaar bij gevaar

Veiligheid is al lange tijd een kernwaarde van het merk Volvo. Dat wordt nu naar het next level getild; Volvo Trucks lanceert Connected Safety. Waar trucks en auto’s elkaar automatisch waarschuwen wanneer er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaat. 

Communicatie tussen Volvo wagens
Volvo Cars heeft de connected Safety versie voor personenwagens in 2016 gelanceerd. Nu Volvo Trucks zijn eigen versie van de dienst lanceert, kunnen de bedrijven gegevens over veiligheid uitwisselen. Dit is een Cloud gebaseerde dienst. Volvo vrachtwagens en auto’s kunnen elkaar waarschuwen bij potentiele gevaren. Safety first!


De ambitie van Volvo:
“Uitgebreide samenwerking tussen verschillende spelers is een van de belangrijkste factoren voor meer verkeersveiligheid. Als meer voertuigen informatie in real-time over de verkeerssituatie met elkaar kunnen uitwisselen, is er minder kans op ongevallen. Met Connected Safety openen we de deur naar de toekomst, in de hoop dat meer voertuigfabrikanten zich bij ons zullen voegen”, zegt Carl Johan Almqvist, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks.


Hoe werkt connected safety?
Als de gevaarknipperlichten worden ingeschakeld, stuurt de truck een signaal via de internetverbinding van de mobiele telefoon van de chauffeur naar de clouddienst van Volvo Trucks. Die stuurt een signaal naar Volvo Cars. Vervolgens wordt er een waarschuwing gestuurd naar alle verbonden auto’s en trucks die de locatie naderen van de auto waar de gevaarknipperlichten ingeschakeld werden. Lees meer over Connected safety. 


Bij Van Aarle vinden we dit een mooie ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat ondanks al het bellende en appende verkeer, de verkeersveiligheid geborgd dankzij dit mooie merk. Connected safety wordt al aangeboden in de nieuwe modellen Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo XC40, Volvo S90, Volvo V60 en Volvo V90-modellen. We vertellen je er graag meer over in de showroom.< Terug naar actualiteitenoverzicht

Stel uw vraag aan ons
Velden met * zijn verplicht